SWINDON BOROUGH COUNCIL
THE BOROUGH OF SWINDON
(FEE PAYING OFF-STREET PARKING PLACES)
CONSOLIDATION ORDER 2003 AMENDMENT ORDER (No.1) 2010

Swindon Borough Council (hereinafter referred to as “the Council”) in exercise of its powers under
Section 35(1) and (3) and Part IV of Schedule 9 of the Road Traffic Regulation Act 1984, (hereinafter
referred to as “the 1984 Act’) as amended and the Traffic Management Act 2004 (hereinafter
referred to as "the 2004 Act”) and of all other enabling powers and after consultation with the Chief
Office of Palice in accardance with Part 1)l of Schedule 9 to the 1984 Act hereby makes the following

Order;

1 CITATION

This Order shall come into operation on the 13 September 2010 and may be cited as The
Borough of Swindon (Fee Paying Off-Street Parking Places) Consolidation Order 2003
Amendment Order (No 1) 2010.

2 The Borough of Swindon (Fee paying off-street parking places) Consolidation Order 2003
("hereafter referred to as the 2003 Order") and any amendment Orders made thereafter shall

be further amended as foliow;

insert in Article 2 INTERPRETATION of the 2003 Order the foliowing definitions:

“parking attendant’ to be superseded with:

“civil enforcement officer” has the meaning given in section 76 of the Traffic Management Act
2004.

The meaning of "Penalty Charge” to be superseded with:

‘penalty charge” has the same meaning assigned to it by the Civil Enforcement of Parking
Contraventions 2007 and the amount prescribed by the Council and at the higher and lower
level rate as specified in the Civil Enforcement of Parking Contraventions (Guidelines on Level
of Charges) General Regulations 2007

The meaning of “Penalty Charge Notice” to be superseded with.

‘penalty charge notice” means a notice issued by a Civil Enforcement in accordance with
Regulation 9 and 10 of the Civil Enforcement of Parking Contraventions (England) General
Regulations 2007

Delete Article 18 from the 2003 Order and Insert a new Article 18 “PAY AND DISPLAY CAR
PARK"

18, A parking ticket used in a parking place shown in Schedules 2 to 6 and 8 to 9 shall onfy
oe a valid:



(i) If it has been purchased from a ticket machine by the insertion of legal tender of
appropriate value or credit card making up the amount of the charge for which payment

is being made;
(if) If it is exhibited on the vehicle in a relevant position;
(iii) the ticket or tickets is/are exhibited on the vehicle so that the time of purchase, the time

by which the vehicle must depart, the fee paid and any other information shown on the

front of the ticket or tickets are clearly visible; and
(iv) For the period purchased for parking displayed on the ticket ang a vehicle shall not be
left in the parking place for longer than the period permitted by the said ticket.
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